Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@04:23:34 GMT

نارنجستان قوام شیراز، موزه برتر كشور شد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۵۴۹۸۱

نارنجستان قوام شیراز، موزه برتر كشور شد

به گزارش ایكنا از فارس، به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، موزه‌ نارنجستان قوام شیراز، در یازدهمین آئین انتخاب موزه‌های برتر كشور و از میان 95 موزه، در شاخص بازدید از موزه به‌عنوان موزه برتر كشور و تنها موزه برگزیده از شهر شیراز انتخاب شد.
علی‌اكبر عوض‌پور، رئیس موزه نارنجستان قوام دانشگاه شیراز گفت: انتخاب موزه‌های برتر در دوازده شاخص و چهار سطح خصوصی، دولتی كوچك، دولتی متوسط و دولتی بزرگ، انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: در سطح موزه‌های دولتی متوسط، موزه نارنجستان در شاخص بازدید از موزه با نظر هیئت داوران (متشكل از 40 پیشكسوت) به عنوان موزه برتر كشور معرفی شد و لوح تقدیر را از معاون سازمان میراث فرهنگی و رئیس ملی موزه‌های ایران دریافت کرد.
عوض‌پور اظهار كرد: آمار بازدید گردشگران خارجی 4 برابر و گردشگران داخلی حدود 2 برابر نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته و این مهم با اجرای طرح‌های مختلف بازاریابی، ارائه خدمات ویژه به گردشگران، مرمت قسمت‌های مختلف موزه، راه‌اندازی نمایشگاه‌های جدید و همچنین راه‌اندازی غذاخوری سنتی در محل موزه نارنجستان انجام شده است.

موزه نارنجستان قوام شیراز به روایت تاریخ
خاندان قوام از خانواده های مقتدر دوران قاجاریه به شمار می رود كه چندین قرن سردمدارحكومت فارس و نواحی اطراف بودند؛ این خانواده از اولاد حاج ابراهیم خان كلانترشیرازی بوده و بسیاری از اماكن دیدنی شیراز، را آنان ساخته یا تعمیر کرده‌اند.
حسینیه قوام، باغ عفیف آباد، باغ دلگشا، باغ كلانتر، باغ بیگلربیگی، خانه زینت الملك و نارنجستان قوام از بناهای تاریخی و آثاری است که به همت این خاندان، در شیراز ایجاد شده و اکنون به‌عنوان بناها و آثاری فاخر برجای مانده‌اند.
ساخت نارنجستان قوام درسال 1257 هجری شمسی توسط محمدعلی خان (قوام المك دوم) آغاز شد و به مدت 10 سال به‌طول انجامید و سال 1267 توسط محمدرضا خان (قوام‌الملک سوم) به اتمام رسید.
نارنجستان قوام اولین بنایی است كه درشیراز سقف آن با پوشش فلزی مثل شیروانی پوشش داده شده است. این بنا در زمینی به مساحت 3 هزار و پانصد متر مربع و با زیربنایی حدود 940 مترمربع ساخته شده است.
نارنجستان قوام به عنوان «بیرونی» و دارالحكومه و خانه زینت‌الملك به عنوان «اندرونی» و منزل شخصی كاخ قوام مورد استفاده قرار می گرفته است.
این مجموعه در ابتدا شامل كاخ، باغ، حمام، زنجیرخانه، اصطبل و مكتب خانه بوده كه زنجیرخانه و اصطبل در جریان حوادث تاریخی و گذر زمان از بین رفته و بقیه سالم و پابرجاست.
انواع هنرهای سنتی ایران مانند نقاشی، گچ‌بری، آجركاری سنتی، مقرنس‌كاری، كاشی‌كاری، معرق‌كاری روی چوب، حجاری و آیینه‌كاری در نارنجستان قوام، چشم هر بیننده‌ای را مسحور خود می‌كند.
نارنجستان قوام در سال 1345 هجری شمسی به دانشگاه شیراز واگذار شد. مرمت این بنای ارزشمند تاریخی که از سال 46 آغاز شده است، هنوز در بخش‌هایی ادامه دارد؛ این مرمت‌ها زیرنظر دفتر فنی حفاظت آثار باستانی سابق و بیشتر در قسمت زیر زمین، دیوارهای حیاط و كف تالارها انجام گرفته است كه تا كنون نیز سالانه ادامه دارد. پس از اتمام تعمیرات نارنجستان در اختیار موسسه آسیایی قرار گرفت.
شعبه اصلی این موسسه به سرپرستی پروفسور آرتور آپهام پوپ در آمریكا قرار داشت كه به دلیل ذوق وعلاقه او به فرهنگ و هنر ایران درسال 1342 هجری شمسی به شیراز منتقل شد.
با درگذشت پروفسوردر سال 1348 هجری شمسی اشیاء هنری اهدایی وی به نارنجستان قوام انتقال یافت و از آن زمان تا كنون در موزه نارنجستان قوام نگهداری می‌شود.
یادآور می‌شود، موزه نارنجستان قوام در خیابان لطفعلی خان زند، قرار دارد و همه ساله شاهد حضور گردشگران متعدد خارجی و داخلی است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس اجتماعي موزه برتر كشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۵۴۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقارن نسل‌ها در موزه سپاهان (عکس)

به گزارش "ورزش‌سه"، قدیمی‌های علاقه‌مند به فوتبال به خوبی مسعود تابش را به یاد می‌آوردند. او یکی از اولین بازیکنانی است که با دعوت محمود حریری بنیان‌گذار باشگاه شاهین به این تیم پیوست و پس از انحلال شاهین به مدت 20 سال برای سپاهان به میدان رفت.

پس از پایان فوتبال نیز مسعود تابش در مقطع جنگ تحمیلی همه کاره سپاهان شد تا اجازه فروپاشی این باشگاه را ندهد و در ماموریت دشوار خود موفق بود. او در دهه 80 و 90 نیز همواره در سپاهان ایفای نقش کرد. سال‌های زیادی در نقش معاون و از اردیبهشت 1397 تا اسفندماه 1398 هم به‌عنوان مدیرعامل.

تابش این روزها از فعالیت‌های خود در سپاهان کنار کشیده و البته گه‌گاهی نظیر ملاقاتی که صبح روز چهارشنبه با دانش‌آموزان اصفهانی داشت، در محافل فوتبالی دیده می‌شود.

دیگر خبرها

  • تقارن نسل‌ها در موزه سپاهان (عکس)
  • صعود استقلال خوزستان به لیگ برتر فوتبال جوانان 
  • اردبیل استان برتر کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • صعود نوجوانان پرسپولیس جنوب یاسوج به لیگ برتر
  • شیراز میزبان نمایشگاه تخصصی بین‌المللی کشاورزی شد
  • برد حیاتی مشهدی‌ها در لیگ بسکتبال جوانان کشور
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را دریافت کرد
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • مشارکت گسترده در پای صندوق های رای قوام بخش نظام است
  • فارس قهرمان راگبی جوانان کشور شد